dilluns, 7 de maig del 2018

Final USAP 38 - 13 F.C. Grenoble

L'USAP va guanyar per 38 - 13, contra el Football Club Grenoble, en la final disputada a l'Stade Ernest-Wallon de Toulouse, aconseguint d'aquesta manera proclamar-se campions de PROD2 i aconseguint l'ascens al TOP14.
El partit va començar a posar-se bé per l'USAP quan al minut quatre, Jonathan Bousquet va aconseguir el primer assaig, després d'una bona recuperació de l'oval i d'una passada al peu de Lifeimi Mafi. El mateix Jonathan Bousquet va transformar fent pujar el 7 - 0.
El Football Club Grenoble va reaccionar ràpidament, va aconseguir situar-se dins dels vint-i-dos de l'USAP i van aconseguir un cop de càstig per un placatge sense pilota a Daniel Kilioni. David Mélé no va fallar i va reduir el marcador a quatre punts, 7 - 3.
El conjunt isérois es va fer amb el domini del joc, ja que l'USAP cometia algunes errades per precipitació i imprecisions en el joc.
Al minut setze, després d'una jugada dins dels vint-i-dos metres de l'USAP, els jugadors del Football Club Grenoble van anar avançant i Ali Oz va aconseguir l'assaig que va transformar David Mélé, voltejant el marcador, 7 - 10.
L'USAP no aconseguia imposar el seu joc, i intentava jugar a puntades, mentre que el conjunt isérois semblava més còmode amb el marcador a favor.
Al minut vint-i-quatre, un nou cop de càstig de David Mélé, va situar el 7 - 13 al marcador.
El conjunt Sang & Or havia de reaccionar i de mica en mica es va anar fent amb el control del joc i tancant al Football Club Grenoble dins dels seus vint-i-dos i després de diverses melées a prop de la línia de marca, al minut trenta-dos, Enzo Selponi va aconseguir el segon assaig de l'USAP, que va transformar Jonathan Bousquet, avançant novament al conjunt català, 14 - 13.
L'USAP dominava les melées, però tenia més problemes a la touche. Malgrat això, al descans es va arribar amb avantatge català d'un punt.
El conjunt català va sortir més fort a la segona part, continuant dominant les melées i al minut cinquanta-u, Shahan Eru va estar a punt d'aconseguir un nou assaig per l'USAP, però David Mélé, ho va evitar a l'últim moment amb una puntada.
L'assaig però, va arribar un minut més tard, al cinquanta-dos, quan Adrea Cocagi després d'una bona melée de l'USAP, va aconseguir plantar l'oval sota els pals.
Jonathan Bousquet el va transformar fent pujar el 21 - 13, que encarava millor les coses per l'USAP.
El domini del joc era de l'USAP, que confiava més en la victòria, i al minut cinquanta-vuit, van deixar provisionalment amb catorze al Football Club Grenoble després que l'àrbitre mostrés targeta groga a Ropate Rinakama.
Jonathan Bousquet ho va aprofitar per fer pujar el 24 - 13 amb un cop de càstig.
Faltaven vint minuts i l'USAP dominava el joc, recuperava totes les pilotes i el Football Club Grenoble, només va aconseguir treure una falta a l'USAP, però al llançament de la touche, els jugadors catalans es van fer amb l'oval.
Tristan Labouteley va estar a punt d'aconseguir un nou assaig, però la defensa isérois, el va aturar a cinc metres de la línia, però un minut més tard, Raphaël Carbou, va aconseguir sota els pals, el quart assaig de l'USAP, que va transformar Jonathan Bousquet, fent pujar el 31 - 13.
La festa es va traslladar a la grada, on l'afició catalana, majoria a l'Ernest-Wallon, va començar a celebrar el triomf i l'ascens.
Quedava el moment culminant, al minut setanta-dos, quan Lifeimi Mafi va finalitzar una jugada entre Mathieu Acebes i Jonathan Bousquet, aconseguint el cinquè assaig del partit.
El d'ahir era l'últim partit de Mafi amb la samarreta catalana, ja que el capità penja les botes.
Jonathan Bousquet l'ha transformat fent pujar el 38 - 13.
Als últims minuts, el Football Club Grenoble, va aconseguir treure alguna falta a l'USAP, però el marcador ja no es va moure i quan va arribar el final del partit, l'eufòria va explotar a la gespa de l'Stade Ernest-Wallon, amb els aficionats catalans saltant al terreny de joc per celebrar el retorn al TOP14.
Els jugadors de l'USAP van pujar a la llotja on Lifeimi Mafi i Karl Château van alçar el títol de campions de PROD2.
L'USAP torna de nou a ser a on per història li pertoca, ha costat, però s'ha tornat al TOP14.
Ara toca gaudir de l'èxit i començar a treballar per tal que l'equip es consolidi de nou a l'elit del rugbi francès, no serà fàcil, però amb l'esforç de tots, s'aconseguirà.

USAP: 1 - Forletta, 2 - Carbou, 3 - Brown, 4 - Eru, 5 - Botha, 6 - Château, 7 - Brazo, 8 - Lemalu, 9 - Ecochard, 10 - Selponi, 11 - Acebes, 12 - Cocagi, 13 - Mafi, 14 - Bousquet i 15 - Farnoux.
Suplents: 16 - Lam, 17 - Boutemanni, 18 - Labouteley, 19 - Faleafa, 20 - Deghmache, 21 - Séguy, 22 - Pujol i 23 - Muller.
Canvis: Labouteley per Eru, Faleafa per Lemalu, Muller per Brown, Lam per Carbou, Boutemanni per Forletta, Pujol per Farnoux, Séguy per Selponi i Deghmache per Ecochard.
Entrenadors: Christian Lanta, Patrick Arlettaz i Perry Freshwater.

F.C. Grenoble: 1 - Taumalolo, 2 - Fourcade, 3 - Oz, 4 - Uys, 5 - N'Kinsi, 6 - Setephano, 7 - Hayes, 8 - Godener, 9 - Mélé, 10 - Pourteau, 11 - Dupont, 12 - Hunt, 13 - Taufa, 14 - Kilioni i 15 - Guillemin.
Suplents: 16 - Casey, 17 - Lape, 18 - Capelli, 19 - Geraci, 20 - Valencot, 21 - Dussartre, 22 - Visinia i 23 - Rinakama.
Canvis: Rinakama per Oz, Visinia per Guillemin, Capelli per Hayes, Dussartre per Dupont, Oz per Hunt, Geraci per Uys, Casey per Fourcade, Fourcade per Casey, Lape per Taumalolo, Hunt per Oz i Valencot per Mélé.
Entrenadors: Stéphane Glas, Dewald Senekal i Cyril Villain.

Àrbitres: Cyril Lafon (Àrbitre), Sebastien Minery (Touche 1), Bruno Gabaldon (Touche 2), Stephane Boyer (Àrbitre 4), Romain Carbonnel (Àrbitre 5), Denis Grenouillet (Àrbitre vídeo) i Maurice Duny (Représentant fédéral).