dimecres, 9 de maig del 2018

El club s'haurà d'enfortir: quina USAP al TOP14?

A Ernest-Wallon encara ressonen els càntics, però els supporters de l'USAP són només al començament d'un estiu calent. La marea humana que va invadir l'estadi tolosà diumenge, tindrà coses a fer, celebrar el títol de PROD2 adquirit contra Grenoble (38 - 13) i el tan esperat retorn al TOP14, quatre anys després del trauma del descens. D'altra banda, caldria dir que el més dur comença pels dirigents de l'USAP. És a dir, construir un efectiu capaç d'escapar de les moltes trampes que sens dubte sorgiran en el més alt nivell de l'hexàgon. Les grans maniobres ja han començat. Han d'accelerar ràpidament.

En les arribades ja adquirides del pilar dret Sylvain Charlet (Section Paloise), el segona línia sud-africà Johannes Van Heerden (Baia Mare), el mig polivalent David Mélé (F.C. Grenoble) i els tres quarts Wandile Mjekevu (Stade Toulousain) i Eddie Sawailau (F.C. Grenoble), el president François Rivière ha anunciat la seva disposició a elevar la massa salarial del club de 3,6 milions d'euros a 5,1 o 5,3 milions d'euros.
Per contractar "sis o set jugadors addicionals". Suficient per competir al món altament competitiu del TOP14? El punt posició per posició.

Pilar esquerra
L'USAP té tres contractes professionals per a aquesta posició la pròxima temporada: Enzo Forletta, Yassin Boutemanni i Quentin Walcker. Si el segon té un nombre d'aparicions al TOP14 amb l'Stade Toulousain i l'Union Bordeaux-Bègles, la manca d'experiència dels tres jugadors al més alt nivell, com la perspectiva de jugar el Challenge Cup, podria empènyer a l'staff a reclamar un reforç.

Taloner
La contractació d'un taloner d'alt nivell és la prioritat. Si ell acaba de completar una temporada en primer pla, Raphaël Carbou descobrirà el TOP14 a l'agost. Com el seu revestiment Seilala Lam. L'USAP ja ha pres informació en aquesta posició i un jugador signarà en les pròximes setmanes.

Pilar dret
Amb l'arribada de Sylvain Charlet per als pròxims dos anys, l'extensió del contracte de Gert Muller (dos anys) aquest hivern i la signatura del primer contracte professional de Nicolas Lemaire (22 anys, dues temporades també), en qui Perry Freshwater creu molt, el club de Perpinyà ja compta amb tres especialistes. El quart podria anomenar-se... Alex Brown. Impressionant a la fase final però amb final de contracte, al pilar anglès se li podria oferir un nou contracte ràpidament. La seva actuació en les fases finals, però, és probable que augmenti la gana de competència.

Segona línia
Berend Botha, Yohan Vivalda, Shahn Eru, Tristan Labouteley i Johannes Van Heerden estaran allà l'any que ve. Cinc jugadors per a dues posicions, el reclutament no és necessàriament una prioritat. A menys que Eru canviï a tercera línia.

Tercera línia ala
Només tres membres, estan actualment sota contracte en aquesta posició: Alan Brazo, Karl Château i Lucas Bachelier. Shahn Eru ha estat provat en aquesta posició, podria ser utilitzat la temporada que ve. El jove Pierre Reynaud, que era l'home 24 en les fases finals, es troba al capdavant del nas. Tot i que semblava un temps imminent, el retorn de Sione Tau, enredat en un cas de dopatge, va prendre el lideratge a l'ala. Una arribada sembla necessària per complir tots els terminis.

Tercera línia centre
Genesis Mamea Lemalu i el desert. El poderós samoà, òbviament, no serà capaç de fer la temporada sol. Es preveu un reclutament. Un jugador capaç també d'evolucionar a l'ala, com Michael Faleafa (fitxa per Provence Rugby) es pot enganxar al perfil.

Mig de melée
Tom Ecochard, David Mélé i Sadek Deghmache, l'arribada d'un 9 addicional no sembla una prioritat.

Mig d'obertura
Un 10 experimentat forma part de les prioritats de reclutament per donar suport a Enzo Selponi i Romuald Séguy. Queda per trobar un jugador d'alt nivell que pugui adaptar-se al sistema de joc de Patrick Arlettaz. Un perfil neo-zelandès ha estat estudiat.

Tres quarts ala
L'efectiu sembla complet amb Mathieu Acebes, Wandile Mjekevu, Jean-Bernard Pujol, Jonathan Bousquet, Eddie Sawailau i Pierre Lucas capaços d'evolucionar a l'ala.

Tres quarts centre
Sione Piukala i Adrea Cocagi es veuen molt sols. Sawailau s'ha traslladat al centre aquest any amb Grenoble, com Mjekevu a l'Stade Toulousain. Acebes i Lucas també es poden re centrar. Un o dos reclutaments no estarien pas de més, incloent-hi un jugador experimentat, capaç de superar la sortida del capità Lifeimi Mafi.

Darrer
Un especialista: Julien Farnoux. Com al centre, l'USAP pot confiar en la versatilitat dels seus ales. Acebes i Bousquet poden evolucionar com a darrers. L'arribada del grenoblois Lolagi Visinia, igualment capaç de jugar a l'ala, serà efectiva si el FCG s'inclina dissabte contra Oyonnax en el partit per l'ascens. Ell permetria completar l'efectiu en aquesta posició.

Botha i Farnoux diumenge passat a la final contra el F.C. Grenoble.

Font: L'Indépendant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada