dimarts, 12 de gener del 2016

Jornada 14 USAP 20 - 16 Lyon Olympique Universitaire

Genial, increïble, únic, meravellós, màgic, indescriptible, fantàstic... sobren els adjectius per al partit d'ahir diumenge.
L'USAP, ha donat el gran cop i s'ha imposat a l'Aimé Giral, al líder indiscutible de la PROD2, el Lyon Olympique Universitaire per 20 - 16.
El conjunt de Lyon arribava a aquest partit, el primer del 2016, amb uns números espectaculars, de 13 jornades de lliga, havia guanyat 12 partits, i només n'havia perdut 1, contra l'Stade Aurillacois.
Els jugadors de l'USAP, han jugat amb la motivació, de rendir homenatge al President François Rivière, que ja ha tornat a terres nord-catalanes, i que malgrat encara no poder anar a l'estadi a veure el partit, sí que ho ha fet per televisió.
El partit ha començat bé per als interessos de Lyon O.U., ja que al cap de tres minuts després d'una falta en un servei de touche, Jacques - Louis Potgieter, ha obert el marcador amb un cop de càstig, 0 - 3.
L'USAP ha atacat i ha fet bones combinacions, mentre el públic, avui amb la millor entrada de la temporada 10.000 aficionats animava constantment.
Al minut 11, Jonathan Bousquet, ha igualat el marcador amb un cop de càstig, 3 - 3.
Al cap de 3 minuts, a la sortida d'una melée, Lyon O.U. ha tornat a agafar avantatge al marcador, amb un cop de càstig de Jacques - Louis Potgieter, 3 - 6.
L'USAP ha continuat atacant, però Lyon O.U. es defensava molt bé.
Al minut 22, tots dos equips s'han quedat durant una estona amb 14 jugadors, ja que tant Mafi com Bonnaire, han vist una targeta groga.
A partir d'aquí han vingut bons moments de Lyon O.U. que han tret algunes faltes, que han preferit jugar a la touche, per tal de trobar un assaig o un assaig de càstig.
De fet, s'han arribat a situar a 5 metres de la línia de marca catalana, però la defensa de l'USAP no ha permès cap assaig i inclús ha aconseguit situar - se a 10 metres de la línia de marca de Lyon O.U.
Al minut 37, Jacques - Louis Potgieter ha fallat un cop de càstig, que hagués pogut posar el seu equip 6 punts amunt.
Ja al minut 40, després d'una touche, Enzo Selponi, ha intentat empatar amb un drop, però no ha aconseguit fer passar la pilota entre els pals.
Just després que sonés la sirena, Jacques - Louis Potgieter, ha intentat un altre drop, però tampoc l'ha pogut fer passar entre els pals, i el marcador al descans ha sigut de 3 - 6.
A la segona part, l'USAP ha sortit a atacar, i s'ha tornat a situar a 5 metres de la línia de marca, però no ha pogut aconseguir l'assaig, per contra, Lyon O.U. ha pogut allunyar el joc lluny de la seva zona de marca.
Al minut 47, després d'una falta de Bonnaire, Jonathan Bousquet, ha igualat el partit amb un cop de càstig, 6 - 6.
Al cap de 6 minuts, després de portar la iniciativa del joc, l'USAP s'ha posat per davant el marcador, per primer cop en el partit, gràcies a un assaig d'Alasdair Strokosch, 11 - 6, que amb la transformació de Jonathan Bousquet, ha posat l'USAP 7 punts amunt, 13 - 6.
Després d'un bon atac de Lyon O.U., el conjunt visitant, ha obtingut un cop de càstig dins dels 22 metres de l'USAP, i ha ajustat a només 4 punts el marcador, gràcies a Jacques - Louis Potgieter, 13 - 9.
L'USAP ha seguit atacant i fent un bon partit, i semblava que podria aconseguir la victòria, però al minut 70, després d'una gran jugada dels davanters visitants, Lyon O.U. ha obtingut un cop de càstig, que han preferit jugar a touche, i efectivament, han aconseguit la touche, a només 5 metres de la línia de marca de l'USAP.
Malgrat defensar - se bé, gràcies a Regard, Lyon O.U. ha aconseguit l'assaig i s'ha tornat a posar per davant en el marcador, 13 - 14, que amb la transformació de Jacques - Louis Potgieter, ha passat a ser de 3 punts, 13 - 16.
Semblava que el partit acabaria amb victòria visitant, més quan al minut 78, l'USAP ha perdut la pilota en una touche, però Jonathan Bousquet l'ha recuperat i ha iniciat la jugada, l'últim atac.
La pilota ha arribat a l'heroi del partit, Alasdair Strokosch, que ha aconseguit el seu segon assaig d'avui, el segon de l'USAP, i el que ha servit per posar - se per davant altre cop al marcador, 18 - 16.
L'Aimé Giral ha embogit amb l'assaig i amb la posterior transformació de Jonathan Bousquet, que ha certificat una gran victòria de l'USAP contra el líder Lyon Olympique Universitaire, que fins al moment només havia perdut un partit en tota la temporada.
Al finalitzar el partit, just després que Jonathan Bousquet hagi passat la pilota entre els pals per transformar l'assaig d'Alasdair Strokosch, la gespa de l'Aimé Giral, s'ha omplert dels peluixos que la gent que ha assistit al partit ha portat a causa de la iniciativa de les penyes per tal de rendir homenatge al President François Rivière, que segur, haurà gaudit molt del partit.
La comunió amb l'afició ha sigut total i 10 minuts després de finalitzar el partit, ningú havia marxat, celebrant el gran triomf d'avui, un triomf que ha de servir, per demostrar que jugant així, pots guanyar a qualsevol rival.

USAP: 1 - Forletta, 2 - Genevois, 3 - Ion, 4 - Charlon, 5 - Kulemin, 6 - Strokosch, 7 - André, 8 - Château, 9 - Ecochard, 10 - Selponi, 11 - Artru, 12  -Torfs, 13 - Mafi, 14 - Pujol i 15 - Bousquet.
Suplents: 16 - Terrain, 17 - Becasseau, 18 - Chalureau, 19 - Brazo, 20 - Descons, 21 - Bélie, 22 - Nawaqatabu i 23 - David.
Canvis: Chalureau per Charlon, Terrain per Genevois, Brazo per André, Bélie per Selponi, Descons per Ecochard, Becasseau per Forletta, David per Ion i Nawaqatabu per Torfs.
Entrenadors: François Gelez i Philippe Benetton.

Lyon O.U.: 1 - Buckle, 2 - Paulo, 3 - Attoub, 4 - Ghezal, 5 - Njewel, 6 - Bonnaire, 7 - Puricelli, 8 - Fearns, 9 - Durand, 10 - Potgieter, 11 - Romanet, 12 - Regard, 13 - Paea, 14 - Arnold i 15 - Loursac.
Suplents: 16 - Fitzpatrick, 17 - Du Preez, 18 - Singer, 19 - Tuifua, 20 - Loree, 21 - Fourie, 22 - Bonnefond i 23 - Tui.
Canvis: Du Preez per Buckle, Tui per Attoub, Fourie per Fearns, Loree per Durand, Fitzpatrick per Paulo, Tuifua per Fourie, Singer per Njewel i Bonnefond per Potgieter.
Entrenadors: Pierre Mignoni i Benjamin Del Moral.

Àrbitres: Luc Ramos (Àrbitre), Vivien Praderie (Touche 1), Sylvain Jaymes (Touche 2), Stephane Beyer (Gol 1), Frederic Cambou (Gol 2), Alexis Darche (Àrbitre 4), Gaetan Sanchez (Àrbitre 5) i André Corbin (Delegat Esportiu).